Bejelentkezés

Név: 
Jelszó: 
Elfelejtett jelszó »

Tisztelt Felhasználó!

Kérjük, egy rövid kérdőív kitöltésével szíveskedjen hozzájárulni a Sertésinformációs Rendszer weblapjának továbbfejlesztéséhez!

Kérdőív kitöltése

Tisztelt Felhasználó!

Kérjük, jelölje meg, Önt milyen hírlevéltartalmak érdeklik!

Beállítás

Monitor

Reload:1
Session user login:
Monitor 1:
Monitor 2:
Monitor 3: IFBEN: TRUE

Húsfogyasztás

Európai húsfogyasztási szokások

A minőségi sertéshúsok – akár friss tőkehúsról, akár feldolgozott húskészítményről van szó – fogyasztása világszerte még mindig a legnépszerűbb az összes húsféleség közül. A sertéshúsfogyasztás növeléshez azonban figyelembe kell venni az egyes országok között meglévő kulturális különbségeket és az eltérő igényeket is.

2014.03.25

Magyarországi húsfogyasztási szokások

A magyar vásárlók többsége közömbös az áru származása iránt, viszont nagyon árérzékeny. A feldolgozott áruk fogyasztásában gyakran a szezonalitás is nagy szerephez jut. A fagyasztott sertéshús ma még egyáltalán nem elfogadott, így az ilyen hús a magasabb költségek ellenére csak olcsóbban értékesíthető. A tudatos vásárlási szokások elterjedése a magyarországi sertéságazat erősödését szolgálná. A magyarországi sertéshús egészséges táplálkozásba illeszthetőségének köztudatba kerülése ezért létfontosságú.

2014.03.25