Bejelentkezés

Név: 
Jelszó: 
Elfelejtett jelszó »

Tisztelt Felhasználó!

Kérjük, egy rövid kérdőív kitöltésével szíveskedjen hozzájárulni a Sertésinformációs Rendszer weblapjának továbbfejlesztéséhez!

Kérdőív kitöltése

Tisztelt Felhasználó!

Kérjük, jelölje meg, Önt milyen hírlevéltartalmak érdeklik!

Beállítás

Monitor

Reload:1
Session user login:
Monitor 1:
Monitor 2:
Monitor 3: IFBEN: TRUE

Trágyakezelés

59/2008. (IV. 29.) FVM rendelet

2014.07.22

59/2008. (IV. 29.) FVM rendelet vizek mezőgazdasági eredetű nitrátszennyezéssel szembeni védelméhez szükséges cselekvési program részletes szabályairól, valamint az adatszolgáltatás és nyilvántartás rendjéről

A rendelet a cselekvési program, a helyes mezőgazdasági gyakorlat kötelező előírásait tartalmazza. Nitrátérzékeny mezőgazdasági területre évente max. 170 kg/ha nitrogén hatóanyag juttatható ki szerves trágyával. Ezen kívül a trágyázási tilalmi idő, a lejtők, a vízvédelmi védősávok, a trágya kijuttató gépek és a trágya tárolásával kapcsolatosan fogalmaz meg előírásokat. A trágyatároló műtárgyak kapacitásának méretezéséhez az irányszámok és a betartandó minimális műszaki követelmények a rendelet mellékletében találhatók.

59/2008. (IV. 29.) FVM rendelet vizek mezőgazdasági eredetű nitrátszennyezéssel szembeni védelméhez szükséges cselekvési program részletes szabályairól, valamint az adatszolgáltatás és nyilvántartás rendjéről (HIVATKOZÁS) »