Bejelentkezés

Név: 
Jelszó: 
Elfelejtett jelszó »

Tisztelt Felhasználó!

Kérjük, egy rövid kérdőív kitöltésével szíveskedjen hozzájárulni a Sertésinformációs Rendszer weblapjának továbbfejlesztéséhez!

Kérdőív kitöltése

Tisztelt Felhasználó!

Kérjük, jelölje meg, Önt milyen hírlevéltartalmak érdeklik!

Beállítás

Monitor

Reload:1
Session user login:
Monitor 1:
Monitor 2:
Monitor 3: IFBEN: TRUE

Trágyakezelés

27/2006. (II. 7.) Korm. rendelet

2014.07.19

27/2006. (II. 7.) Korm. rendelet a vizek mezőgazdasági eredetű nitrátszennyezéssel szembeni védelméről

A rendelet kijelöli a nitrátérzékeny területeket, az ilyen területen gazdálkodók számára a helyes mezőgazdasági gyakorlat (HMGY) betartásának, valamint az adatszolgáltatás és nyilvántartás vezetésének kötelezettségét. A rendelet erejénél fogva a nagy létszámú és az egységes környezeti engedélyhez kötött tevékenység (ún. IPCC telepek) alá tartozó telepeket nitrátérzékenynek kell tekinteni.

Változás, hogy nitrátérzékeny területeken üzemelő állattartó telepek trágyatárolóinak a HMGY követelményei szerinti kialakítására vonatkozó határideje 2014. december 31-re tolódott. A 2013. szeptember 1-jétől kijelölt új nitrátérzékeny területeken üzemelő állattartó telepek hígtrágyatárolóira legkésőbb 2014. december 31., az istállótrágya tárolók megfelelő kialakítására a határidő 2015. december 22-re tolódott.

Az újonnan kijelölt (2013. szeptember 1.) nitrátérzékeny területeken a helyes mezőgazdasági gyakorlatnak a cselekvési programban meghatározott kötelező előírásait 2014. szeptember 1-től kell betartani. 

27/2006. (II. 7.) Korm. rendelet a vizek mezőgazdasági eredetű nitrátszennyezéssel szembeni védelméről (HIVATKOZÁS) »