Bejelentkezés

Név: 
Jelszó: 
Elfelejtett jelszó »

Tisztelt Felhasználó!

Kérjük, egy rövid kérdőív kitöltésével szíveskedjen hozzájárulni a Sertésinformációs Rendszer weblapjának továbbfejlesztéséhez!

Kérdőív kitöltése

Tisztelt Felhasználó!

Kérjük, jelölje meg, Önt milyen hírlevéltartalmak érdeklik!

Beállítás

Monitor

Reload:1
Session user login:
Monitor 1:
Monitor 2:
Monitor 3: IFBEN: TRUE

Vágóhídi információk

A minősítésre kötelezett vágóhidak sertésvágásának alakulása 2014-ben

2015.05.27

A vágósertések vágás utáni minősítéséről és a hasított féltestek kereskedelmi osztályba sorolásáról szóló 136/2011. (XII. 22.) VM rendelet szerint minden 200 db/hét feletti vágási engedéllyel rendelkező vágóhídnak kötelező a vágott test minősítés és az adatszolgáltatás. A táblázat a 2014. évi adatokat tartalmazza.

MegnevezésDarabszám

Összes meleg súly

[kg]

Átlag meleg súly

[kg]

Átlag színhús-
százalék
SA 38 793 1 516 904 39,1 -
S 1 212 386 105 680 388 87,2 61,7
E 1 689 338 153 515 325 90,9 57,8
U 363 002 34 225 892 94,3 53,3
R 36 491 3 557 818 97,5 48,3
O 4 807 489 154 101,8 42,9
P 2 709 281 285 103,8 35,4
M1, M2, V 78 850 13 083 880 165,9 -
Kobzás 2 040 - - -
Egyéb nem minősített 34 599 - - -

Forrás: NÉBIH

Módszertani megjegyzések (PDF) »