A minősítésre kötelezett vágóhidak sertésvágásának alakulása 2014-ben
2015.05.27
A vágósertések vágás utáni minősítéséről és a hasított féltestek kereskedelmi osztályba sorolásáról szóló 136/2011. (XII. 22.) VM rendelet szerint minden 200 db/hét feletti vágási engedéllyel rendelkező vágóhídnak kötelező a vágott test minősítés és az adatszolgáltatás. A táblázat a 2014. évi adatokat tartalmazza.
Megnevezés | Darabszám |
Összes meleg súly [kg] |
Átlag meleg súly [kg] | Átlag színhús- százalék |
---|---|---|---|---|
SA | 38 793 | 1 516 904 | 39,1 | - |
S | 1 212 386 | 105 680 388 | 87,2 | 61,7 |
E | 1 689 338 | 153 515 325 | 90,9 | 57,8 |
U | 363 002 | 34 225 892 | 94,3 | 53,3 |
R | 36 491 | 3 557 818 | 97,5 | 48,3 |
O | 4 807 | 489 154 | 101,8 | 42,9 |
P | 2 709 | 281 285 | 103,8 | 35,4 |
M1, M2, V | 78 850 | 13 083 880 | 165,9 | - |
Kobzás | 2 040 | - | - | - |
Egyéb nem minősített | 34 599 | - | - | - |
Forrás: NÉBIH