Bejelentkezés

Név: 
Jelszó: 
Elfelejtett jelszó »

Tisztelt Felhasználó!

Kérjük, egy rövid kérdőív kitöltésével szíveskedjen hozzájárulni a Sertésinformációs Rendszer weblapjának továbbfejlesztéséhez!

Kérdőív kitöltése

Tisztelt Felhasználó!

Kérjük, jelölje meg, Önt milyen hírlevéltartalmak érdeklik!

Beállítás

Monitor

Reload:1
Session user login:
Monitor 1:
Monitor 2:
Monitor 3: IFBEN: TRUE

Vágóhídi információk

A minősítésre kötelezett vágóhidak sertésvágásának alakulása 2013-ban

2014.03.19

A vágósertések vágás utáni minősítéséről és a hasított féltestek kereskedelmi osztályba sorolásáról szóló 136/2011. (XII. 22.) VM rendelet szerint minden 200 db/hét feletti vágási engedéllyel rendelkező vágóhídnak kötelező a vágott test minősítés és az adatszolgáltatás. A táblázat a 2013. évi adatokat tartalmazza.

MegnevezésDarabszámÖsszes meleg súly
[kg]
Átlag meleg súly
[kg]
Átlag színhús-
százalék
SA 37 904 1 462 910 38,6 -
S 1 097 658 94 104 193 85,7 61,7
E 1 510 177 136 702 224 90,5 57,8
U 360 544 33 949 817 94,2 53,2
R 4 3529 4 224 230 97 48,2
O 5 925 588 570 99,3 43
P 3 099 312 857 101 35,5
M1 ,M2, V 94 992 16 212 213 170,7 -
Kobzás 4 451 - - -
Egyéb nem minősített 28 421 - - -

Forrás: NÉBIH

Módszertani megjegyzések (PDF) »