A minősítésre kötelezett vágóhidak sertésvágásának alakulása 2013-ban
2014.03.19
A vágósertések vágás utáni minősítéséről és a hasított féltestek kereskedelmi osztályba sorolásáról szóló 136/2011. (XII. 22.) VM rendelet szerint minden 200 db/hét feletti vágási engedéllyel rendelkező vágóhídnak kötelező a vágott test minősítés és az adatszolgáltatás. A táblázat a 2013. évi adatokat tartalmazza.
Megnevezés | Darabszám | Összes meleg súly [kg] | Átlag meleg súly [kg] | Átlag színhús- százalék |
---|---|---|---|---|
SA | 37 904 | 1 462 910 | 38,6 | - |
S | 1 097 658 | 94 104 193 | 85,7 | 61,7 |
E | 1 510 177 | 136 702 224 | 90,5 | 57,8 |
U | 360 544 | 33 949 817 | 94,2 | 53,2 |
R | 4 3529 | 4 224 230 | 97 | 48,2 |
O | 5 925 | 588 570 | 99,3 | 43 |
P | 3 099 | 312 857 | 101 | 35,5 |
M1 ,M2, V | 94 992 | 16 212 213 | 170,7 | - |
Kobzás | 4 451 | - | - | - |
Egyéb nem minősített | 28 421 | - | - | - |
Forrás: NÉBIH