Bejelentkezés

Név: 
Jelszó: 
Elfelejtett jelszó »

Tisztelt Felhasználó!

Kérjük, egy rövid kérdőív kitöltésével szíveskedjen hozzájárulni a Sertésinformációs Rendszer weblapjának továbbfejlesztéséhez!

Kérdőív kitöltése

Tisztelt Felhasználó!

Kérjük, jelölje meg, Önt milyen hírlevéltartalmak érdeklik!

Beállítás

Monitor

Reload:1
Session user login:
Monitor 1:
Monitor 2:
Monitor 3: IFBEN: TRUE

Egyéb

275/2004. (X. 8.) Korm. rendelet

2014.02.21

275/2004. (X. 8.) Korm. rendelet az európai közösségi jelentőségű természetvédelmi rendeltetésű területekről

A szabályozás célja az európai közösségi jelentőségű természetvédelmi rendeltetésű területek hálózatába tartozó, a rendelet hatálya alá eső Natura 2000 területeken előforduló, a  jogszabály mellékletében meghatározott közösségi jelentőségű, valamint kiemelt közösségi jelentőségű élőhelytípusok, illetőleg fajok megőrzéséhez szükséges előírások megállapítása. A sertéstartási tevékenység megkezdése előtt vizsgálni kell, hogy a tevékenység milyen helyszínen valósul meg; érint-e Natura 2000 területet. Amennyiben a tevékenység Natura 2000 területen valósul meg a tevékenység volumenétől függően hatásbecslési eljárás keretében vizsgálja a Natura 2000 terület kijelölésének alapjául szolgáló fajok és élőhelytípusok természetvédelmi helyzetére gyakorolt várható hatásokat. A sertéstelep méretétől és a tevékenység helyétől függően a létesítés környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárást is eredményezhet.

 

275/2004. (X. 8.) Korm. rendelet az európai közösségi jelentőségű természetvédelmi rendeltetésű területekről (HIVATKOZÁS) »