Bejelentkezés

Név: 
Jelszó: 
Elfelejtett jelszó »

Tisztelt Felhasználó!

Kérjük, egy rövid kérdőív kitöltésével szíveskedjen hozzájárulni a Sertésinformációs Rendszer weblapjának továbbfejlesztéséhez!

Kérdőív kitöltése

Tisztelt Felhasználó!

Kérjük, jelölje meg, Önt milyen hírlevéltartalmak érdeklik!

Beállítás

Monitor

Reload:1
Session user login:
Monitor 1:
Monitor 2:
Monitor 3: IFBEN: TRUE

Vágás, minősítés, feldolgozás

136/2011. (XII. 22.) VM rendelet

2014.02.26

136/2011. (XII. 22.) VM rendelet a vágósertések vágás utáni minősítéséről és a hasított féltestek kereskedelmi osztályba sorolásáról

A rendelet szerinti minősítési rendszer célja, hogy a hasított sertéseket közösségi kereskedelmi osztályokba sorolásával megbízható alapot teremtsen az árszabályozáshoz, illetve az árjelentésekhez, s ezen keresztül a piaci helyzet értékeléséhez. A besorolás alapja a hasított test súlya, valamint a színhústartalom százalékban kifejezett aránya. Öt kereskedelmi osztály került meghatározásra (E-U-R-O-P), míg a hatodik minőségi kategória (S) alkalmazása opcionális. Ennek lényege, hogy a hasított sertés olyan minőségi kategóriába kerül, amennyi színhúst tartalmaz 100 kg-ra vonatkoztatva.

136/2011. (XII. 22.) VM rendelet a vágósertések vágás utáni minősítéséről és a hasított féltestek kereskedelmi osztályba sorolásáról (HIVATKOZÁS) »