Bejelentkezés

Név: 
Jelszó: 
Elfelejtett jelszó »

Tisztelt Felhasználó!

Kérjük, egy rövid kérdőív kitöltésével szíveskedjen hozzájárulni a Sertésinformációs Rendszer weblapjának továbbfejlesztéséhez!

Kérdőív kitöltése

Tisztelt Felhasználó!

Kérjük, jelölje meg, Önt milyen hírlevéltartalmak érdeklik!

Beállítás

Monitor

Reload:1
Session user login:
Monitor 1:
Monitor 2:
Monitor 3: IFBEN: TRUE

Vágóhídi információk

A minősítésre kötelezett vágóhidak sertésvágásának alakulása 2012-ben

2014.02.17

A vágósertések vágás utáni minősítéséről és a hasított féltestek kereskedelmi osztályba sorolásáról szóló 136/2011. (XII. 22.) VM rendelet szerint minden 200 db/hét feletti vágási engedéllyel rendelkező vágóhídnak kötelező a vágott test minősítés és az adatszolgáltatás. A táblázat a 2012. évi adatokat tartalmazza.

MegnevezésDarabszámÖsszes meleg súly
[kg]
Átlag meleg súly
[kg]
Átlag színhús-
százalék
SA 15 870 565 282 35,6 -
S 531 909 45 718 100 86,0 61,8
E 726 035 65 440 492 90,1 57,8
U 187 478 17 659 316 94,2 53,2
R 25 751 2 507 643 97,4 48,2
O 3 274 322 746 98,6 43,1
P 1 426 139 164 97,6 34,3
M1 ,M2, V 49 164 8 243 837 167,7 -
Kobzás 2 300 - - -
Egyéb nem minősített 13 191 - - -

 Forrás: NÉBIH

Módszertani megjegyzések (PDF) »