A minősítésre kötelezett vágóhidak sertésvágásának alakulása 2012-ben
2014.02.17
A vágósertések vágás utáni minősítéséről és a hasított féltestek kereskedelmi osztályba sorolásáról szóló 136/2011. (XII. 22.) VM rendelet szerint minden 200 db/hét feletti vágási engedéllyel rendelkező vágóhídnak kötelező a vágott test minősítés és az adatszolgáltatás. A táblázat a 2012. évi adatokat tartalmazza.
Megnevezés | Darabszám | Összes meleg súly [kg] | Átlag meleg súly [kg] | Átlag színhús- százalék |
---|---|---|---|---|
SA | 15 870 | 565 282 | 35,6 | - |
S | 531 909 | 45 718 100 | 86,0 | 61,8 |
E | 726 035 | 65 440 492 | 90,1 | 57,8 |
U | 187 478 | 17 659 316 | 94,2 | 53,2 |
R | 25 751 | 2 507 643 | 97,4 | 48,2 |
O | 3 274 | 322 746 | 98,6 | 43,1 |
P | 1 426 | 139 164 | 97,6 | 34,3 |
M1 ,M2, V | 49 164 | 8 243 837 | 167,7 | - |
Kobzás | 2 300 | - | - | - |
Egyéb nem minősített | 13 191 | - | - | - |
Forrás: NÉBIH