Bejelentkezés

Név: 
Jelszó: 
Elfelejtett jelszó »

Tisztelt Felhasználó!

Kérjük, egy rövid kérdőív kitöltésével szíveskedjen hozzájárulni a Sertésinformációs Rendszer weblapjának továbbfejlesztéséhez!

Kérdőív kitöltése

Tisztelt Felhasználó!

Kérjük, jelölje meg, Önt milyen hírlevéltartalmak érdeklik!

Beállítás

Monitor

Reload:1
Session user login:
Monitor 1:
Monitor 2:
Monitor 3: IFBEN: TRUE

Vágóhídi információk

A minősítésre kötelezett vágóhidak sertésvágásának alakulása 2016-ban

2017.04.10

A vágósertések vágás utáni minősítéséről és a hasított féltestek kereskedelmi osztályba sorolásáról szóló 136/2011. (XII. 22.) VM rendelet szerint minden 200 db/hét feletti vágási engedéllyel rendelkező vágóhídnak kötelező a vágott test minősítés és az adatszolgáltatás. A táblázat a 2016. évi adatokat tartalmazza.

MegnevezésDarabszámÖsszes meleg súly (kg)Átlag meleg súly (kg)Átlag színhús-
százalék
SA 33 394                        1 248 115   37,4 -
S 1 241 829                    109 286 688   88,0 61,6
E 1 997 598                    183 151 175   91,7 57,8
U 402 987                      38 272 075   95,0 53,3
R 39 971                        3 895 918   97,5 48,2
O 4 358                          439 882   100,9 42,5
P 2 093                          208 735   99,7 34,0
M1, M2, V 110 573                      17 884 021   161,7 -
Kobzás 1 358   - - -
Egyéb nem minősített 21 043   - - -

Forrás: NÉBIH

Módszertani megjegyzések (PDF) »