Bejelentkezés

Név: 
Jelszó: 
Elfelejtett jelszó »

Tisztelt Felhasználó!

Kérjük, egy rövid kérdőív kitöltésével szíveskedjen hozzájárulni a Sertésinformációs Rendszer weblapjának továbbfejlesztéséhez!

Kérdőív kitöltése

Tisztelt Felhasználó!

Kérjük, jelölje meg, Önt milyen hírlevéltartalmak érdeklik!

Beállítás

Monitor

Reload:1
Session user login:
Monitor 1:
Monitor 2:
Monitor 3: IFBEN: TRUE

Vágás, minősítés, feldolgozás

83/2015. (XII. 16.) FM rendelet

2016.05.11

83/2015. (XII. 16.) FM rendelet a sertések jelöléséről, valamint Egységes Nyilvántartási és Azonosítási Rendszeréről

A rendelet értelmében az eddigi sertésjelölési rendszer kiegészítésre került, kötelezővé téve a tenyészállatok egyedi jelölését. A tenyészkocasüldőket és tenyészkanokat az első vemhesítést, illetve az első fedeztetést vagy mesterséges termékenyítést követő hét napon belül mindkét fülben tartós műanyag füljelzővel kell megjelölni, melyek közül a jobb fülben elhelyezett füljelző elektronikus jeladót tartalmaz. A rendelet szerint az eddig még meg nem jelölt tenyészsertéseket 2016. június 30-ig kell megjelölni. A jelöléseket, és a szükséges dokumentációkat a tenyészetek egy részénél  a Magyarországi Sertéstenyésztők és Sertéstartók Szövetsége (MSTSz) a sertéságazati területi felelősi hálózaton keresztül látja el. Az új szabályozás része a sertésstratégiának, célja, hogy fehéredjen a sertéságazat, valamint hogy több és pontosabb adat álljon rendelkezésre a hazai tenyészállat-állományról.

83/2015. (XII. 16.) FM rendelet a sertések jelöléséről, valamint Egységes Nyilvántartási és Azonosítási Rendszeréről (HIVATKOZÁS) »