Bejelentkezés

Név: 
Jelszó: 
Elfelejtett jelszó »

Tisztelt Felhasználó!

Kérjük, egy rövid kérdőív kitöltésével szíveskedjen hozzájárulni a Sertésinformációs Rendszer weblapjának továbbfejlesztéséhez!

Kérdőív kitöltése

Tisztelt Felhasználó!

Kérjük, jelölje meg, Önt milyen hírlevéltartalmak érdeklik!

Beállítás

Monitor

Reload:1
Session user login:
Monitor 1:
Monitor 2:
Monitor 3: IFBEN: TRUE

Vágóhídi információk

A minősítésre kötelezett vágóhidak sertésvágásának alakulása 2015-ben

2016.04.10

A vágósertések vágás utáni minősítéséről és a hasított féltestek kereskedelmi osztályba sorolásáról szóló 136/2011. (XII. 22.) VM rendelet szerint minden 200 db/hét feletti vágási engedéllyel rendelkező vágóhídnak kötelező a vágott test minősítés és az adatszolgáltatás. A táblázat a 2015. évi adatokat tartalmazza.

MegnevezésDarabszámÖsszes meleg súly(kg)Átlag meleg súly(kg)Átlag színhús-
százalék
SA 34 754 1 286 391 37,0 -
S 1 391 107 122 330 297 87,9 61,7
E 1 868 253 170 999 234 91,5 57,8
U 380 444 36 025 151 94,7 53,3
R 35 844 3 497 047 97,6 48,3
O 4 251 429 725 101,1 42,7
P 1 937 196 988 101,7 34,7
M1, M2, V 93 993 15 288 734 162,7 -
Kobzás 1 330 - - -
Egyéb nem minősített 24 267 - - -

Forrás: NÉBIH

Módszertani megjegyzések (PDF) »