Bejelentkezés

Név: 
Jelszó: 
Elfelejtett jelszó »

Tisztelt Felhasználó!

Kérjük, egy rövid kérdőív kitöltésével szíveskedjen hozzájárulni a Sertésinformációs Rendszer weblapjának továbbfejlesztéséhez!

Kérdőív kitöltése

Tisztelt Felhasználó!

Kérjük, jelölje meg, Önt milyen hírlevéltartalmak érdeklik!

Beállítás

Monitor

Reload:1
Session user login:
Monitor 1:
Monitor 2:
Monitor 3: IFBEN: TRUE
Új kód kérése

(A sárga keretben látható betűkből és számokból álló karaktersorozat balról jobba olvasva.)

Húsfogyasztás

Magyarország sertéshúsmérlege

2018.07.13

A sertéshúsmérleg alakulása Magyarországon a 2004-től 2016-ig tartó időszakban.

A táblázat a sertéshúsmérleg alakulását mutatja Magyarországon. A húsfogyasztás számítása a nettó hústermelés alapján történik.
Nettó hústermelés: a Magyarországon sertésből nyert húsmennyiség csontoshús-súlyban függetlenül a vágóállatok származási helyétől (hazai vagy import). A termelési adat a fehérárut nem tartalmazza (sertésfehéráru x 0,87 = sertészsiradék). A hústermelési adatok csak a Magyarországon hivatalosan engedélyezett vágóhidak, húsfeldolgozók és a házi vágások adatait tartalmazzák.  A külkereskedelmi adatok csak a húst és húskészítményeket tartalmazzák, a vágóállatok forgalma az export-import adatokban nem jelenik meg.

 

ÉvTermelésBehozatalKivitelVeszteségZárókészletBelföldi
felhasználás
Hazai fogyasztás
összesenegy főre
ezer tonnakg
2004 308,7 66,4 104,0 7,7 19,2 262,1 262,1 25,9
2005 289,9 88,5 102,5 7,8 17,5 269,8 269,8 26,7
2006 314,5 83,2 105,8 10,9 17,2 281,3 281,3 27,9
2007 322,5 81,8 114,1 11,1 19,0 277,3 277,3 27,6
2008 299,9 85,2 115,3 10,7 18,8 259,3 259,3 25,8
2009 298,1 104,0 119,5 11,0 19,5 270,9 270,9 27,0
2010 300,6 136,0 174,3 11,1 17,3 253,4 253,4 25,3
2011 288,4 139,0 171,2 10,6 15,8 247,1 247,1 24,8
2012 261,2 145,2 154,7 10,1 14,5 242,9 242,9 24,5
2013  245,9  154,6  154,4  9,5  13,6  237,5  237,5  24,0
2014 274,2 149,0 159,9 10,6 17,1 249,2 249,2 25,3
2015 302,7 143,9 164,2 11,7 16,8 271,0 271,0 27,5
2016 306,5 154,4 159,6 11,9 18,5 287,7 287,7 29,3

 Forrás: KSH

Módszertani megjegyzések (PDF) »