Az egy főre jutó húsfogyasztás alakulása Magyarországon
Az egy főre jutó húsfogyasztás alakulása Magyarországon 2004 és 2016 között.
Az egy főre jutó húsfogyasztás alakulása Magyarországon 2004 és 2016 között.
A sertéshúsmérleg alakulása Magyarországon a 2004-től 2016-ig tartó időszakban.
A minőségi sertéshúsok – akár friss tőkehúsról, akár feldolgozott húskészítményről van szó – fogyasztása világszerte még mindig a legnépszerűbb az összes húsféleség közül. A sertéshúsfogyasztás növeléshez azonban figyelembe kell venni az egyes országok között meglévő kulturális különbségeket és az eltérő igényeket is.
A magyar vásárlók többsége közömbös az áru származása iránt, viszont nagyon árérzékeny. A feldolgozott áruk fogyasztásában gyakran a szezonalitás is nagy szerephez jut. A fagyasztott sertéshús ma még egyáltalán nem elfogadott, így az ilyen hús a magasabb költségek ellenére csak olcsóbban értékesíthető. A tudatos vásárlási szokások elterjedése a magyarországi sertéságazat erősödését szolgálná. A magyarországi sertéshús egészséges táplálkozásba illeszthetőségének köztudatba kerülése ezért létfontosságú.